Документ 3622-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 21.03.2024
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 19.04.2024. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо договорів керованого доступу

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до Закону України "Про публічні закупівлі" (Відомості Верховної Ради України, 2019 р., № 45, ст. 289 із наступними змінами) такі зміни:

1. Частину п’яту статті 3 доповнити пунктом 24 такого змісту:

"24) оригінальні (інноваційні) лікарські засоби, що підлягають закупівлі за договорами керованого доступу, які укладаються відповідно до закону центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, або за його дорученням особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, з власником реєстраційного посвідчення на оригінальний (інноваційний) лікарський засіб або уповноваженим ним представником (далі - заявник).

За результатами такої закупівлі протягом трьох робочих днів з моменту укладення договору керованого доступу в електронній системі закупівель оприлюднюється звіт про цей договір, укладений без використання електронної системи закупівлі. У цьому звіті зазначається інформація про:

заявника;

міжнародну непатентовану назву лікарського засобу (за наявності);

торговельну назву лікарського засобу;

форму випуску та дозування лікарського засобу;

строк дії договору керованого доступу".

2. Пункт 3-4 розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" виключити.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Частину першу статті 3 Основ законодавства України про охорону здоров’я (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 4, ст. 19 із наступними змінами) доповнити з урахуванням алфавітного порядку терміном такого змісту:

"оригінальний (інноваційний) лікарський засіб - лікарський засіб, що був уперше у світі зареєстрований на основі повного комплекту документів щодо його якості, безпеки та ефективності (повної реєстраційної інформації)".

Президент України

В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
21 березня 2024 року
№ 3622-IX




вгору