Документ 3300-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 09.08.2023
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 07.09.2023. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України "Про музеї та музейну справу" щодо подальшого використання музейних зібрань у разі реорганізації музеїв та надання державних гарантій

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до Закону України "Про музеї та музейну справу" (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 25, ст. 191; 1999 р., № 28, ст. 231; 2010 р., № 5, ст. 45; 2014 р., № 5, ст. 62; із змінами, внесеними Законом України від 18 листопада 2021 року № 1909-IX) такі зміни:

статтю 10 доповнити частиною п’ятою такого змісту:

"У разі реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділу, перетворення) музеїв, що засновані на державній і комунальній формах власності, порядок подальшого використання їх музейних зібрань визначає засновник за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв";

частину першу статті 23 викласти в такій редакції:

"Музейні предмети, музейні колекції, музейні зібрання Музейного фонду України та предмети музейного значення, що підлягають внесенню до Музейного фонду України, які тимчасово вивозяться за межі України для експонування, реставрації або проведення наукової експертизи, підлягають обов’язковому страхуванню або наданню державних гарантій фінансового покриття будь-якого ризику країною, яка такі предмети приймає, на період їх перебування за межами музею, в якому вони зберігаються".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Президент України

В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
9 серпня 2023 року
№ 3300-IX




вгору